söndag 12 juni 2011

Kokkola tävlingarna!

Igår var vi ju till Kokkola tävlingar. Det var 30grader varmt!!

Dagen började dåligt med att Lerijs hade härjat i trailern så att han hade fått upp bakre bommen & fått ett hack på rumpan. Jag tyckte det var stort men både pappa å Camilla sa att de inte var det så måste ju tro dem då :) Tvättade det hemma sen!

90cm klassen var jag lite nervös inför, just för hettan. Värmde upp honom med tempoväxlingar å övergångar. Hoppade pysty å oxer en gång åt båda hållen. Hoppade inte mera för jag ville inte trötta ut honom just pga värmen..
Inne på banan kållade vi in några hinder innan vi började. Ett hinder som var vid domarbåset hade ställt till det för flera ekipage, så att de vägrat ut sej. Lerijs ville inte gå nära det heller! Shit oxå..


Då jag lyfte galopp blev han supertaggad! Han hoppade en jättefin bana, funderade lite vid domarbåset, men hoppade nog ändå! :) Duktig pojke!
Sjätte
hindret var ett jättesmalt hinder, typ smalt som en halv bom. Det tyckte Lerijs var obehagligt så han stannade, men då jag skänklade på lite för att säga att man måste nog hoppa de iallafall, så hoppade han från stället! :D Vi rev då hindret för jag anade inte att han skulle hoppa så jag var inte riktigt med..
Synd!Sen gick resten av banan superbra! :)

Mellan klasserna gick Minea och ledde honom med en kall handduk över korsryggen på honom. Di försökte leta skugga men det var jättevarmt iallafall!

100cm gick helt jättebra!! Han var nästan ännu mer taggad nu och jag fick kämpa med att hålla in honom så han inte skulle skena med mej! :) Nu var hindret vi vägrade vid första hindret i denhär banan, dock hoppat från andra hållet. Satte skänklarna på bara så hoppade han riktigt fint. Sen var det en linje var flera hade tagit 5 steg, som vi valde att ta 4 steg i. Han hoppade dock ganska stort in så det blev kort iallafall! Borde ha tagit en halvhalt där inne men gjorde inte det, detta ledde till att han rev oxerns främre bom med frambenen.
Förargligt!! Sen resten av banan gick han perfekt! :)

Känner nu att vi har hittat en "tävlingsgalopp", körde på den i ylistaro och nu i kokkola, den är väldigt framåt men ändå att han har med bakbenen. En galopp som passar stora utebanor alltså. Kan inte hålla in honom till en kortare galopp för jag får verkligen inte tillbax honom på banan! Han är alltid så taggad att han nästan drar iväg med mej :) Men i denhär galoppen får jag tillbaka honom lite, men oxå fram om det behövs.
Allt känns väldigt lätt i denhär galoppen!

Ska komma ihåg att mäta hans steglängd i den galoppen! Blir lite lättare att gå banor då ;)


Hindret sopm så många vägrade ut sej på :)

Inte slickar han ju hindren precis ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar